• Home
  • /
  • Angst Overwinnen zonder Medicijnen

Angst overwinnen zonder medicijnen met Hypnotherapie. Geen zombiebestaan door bijwerkingen van psychofarmaca en toch angstvrij. Maar weinig mensen weten dat dit vaak mogelijk is omdat hun dat in de reguliere zorg helaas lang niet altijd wordt verteld. 

En dat is ontzettend jammer.

Want, hoe fijn zou je leven zijn als je geen angststoornissen en of fobieën meer zou hebben. Het liefste natuurlijk zonder tegelijkertijd dat verdoofde gevoel te moeten ervaren. 

Wat een opluchting zou het zijn als je met een heldere blik op de wereld weer gewoon zou kunnen autorijden of de lift zou kunnen pakken? Wat een relaxed leven zou je hebben als je geen dwangstoornis of piekerstoornis zou hebben. Heerlijk 's morgens opstaan zonder zorgen om een paniekaanval of zorgeloos erna in de badkamerspiegel kijken zonder gevoelens van hypochondrie ofwel ingebeelde lelijkheid.

Met een Hypnose Therapie kun je van je angsten afkomen zonder dat je daarvoor medicijnen voor hoeft te slikken. Om te begrijpen hoe dat gaat, gaan we het eerst even hebben over wat angst is en hoe je er aan komt en hoe de buitenwereld tegen mensen met angst aankijkt..

Wat is een Angststoornis?

Er bestaat niet 1 soort angststoornis. Het woord "Angststoornis" is namelijk een verzamelnaam voor verschillende soorten stoornissen die allemaal 1 ding gemeen hebben: angst. Hieronder zie je een indeling in 5 verschillende soorten angststoornis. Gebruik een van de 5 knoppen en lees dan ernaast (computer) of eronder (smartphone) meer over iedere soort angst.


Angst en hoe "men" erover denkt.

Je angst overwinnen is het enige dat je bezighoudt als je bang bent. En daar is een hele goede reden voor. Want angst wordt vaak weggelachen. "Je moet je niet zo aanstellen." wordt er gezegd of "Het zit tussen je oren." Nu is dat zo in de meeste gevallen. Waar zou het anders zitten, nietwaar? Maar toch is dat nog geen reden om angst niet serieus te nemen. Zeker niet bij kinderen. Want er zijn absoluut mensen en tegenwoordig steeds meer kinderen die emotioneel helemaal aan het eind van hun Latijn zijn omdat ze niet met hun angst kunnen omgaan. 

Je hebt geen idee hoeveel volwassenen en kinderen zich bij ons melden omdat ze een bepaalde angst hebben. Blijkbaar komen ze er zelf niet meer uit. Reden genoeg om hier even bij stil te staan.

Angst is een natuurlijke reactie

Iedereen is wel eens angstig en dat is een hele natuurlijke reactie. Denk maar eens aan de situatie dat er bijna een auto tegen je aan reed terwijl je op de fiets zat. Dan komt de angst van buitenaf. De angst kan ook van binnen komen, denk maar eens aan faalangst of onzekerheid

Angst heeft in principe een hele belangrijke functie: het is een signaal van je lichaam dat je in beweging moet komen om het gevaar te bestrijden of juist te ontlopen.

Dan is angst nuttig. Is de dreiging of het gevaar weg, dan verdwijnt het gevoel ook. Tenminste in de meeste gevallen. 

angst overwinnen

Wat aan angst overwinnen voorafgaat

Ja, in de meeste gevallen verdwijnt angst wanneer een externe bedreiging verdwijnt. Maar dat gebeurt dus niet altijd. Want soms komen die bedreigingen van binnenuit in de vorm van angsten. Dat laten de vele voorbeelden van angstproblemen zien waarmee volwassenen en kinderen regelmatig naar onze praktijk komen. Laten we maar een paar voorbeelden noemen. We beperken ons hier enorm want anders wordt dit een waslijst van jewelste.

Helemaal bovenaan met stip staan de volwassenen en kinderen met faalangst. Inderdaad, er zijn ook volwassenen met faalangst. Want ook als je al van school bent kun je daar nog erg veel last van hebben. Vaak ligt aan die faalangst op hogere leeftijd de angst voor afwijzing ten grondslag.

Speciale angst tandartsen

De Angst Tandarts

Dan komen op nummer 2 diegenen voor wie de tandarts angst inboezemt. Er zijn blijkbaar zoveel mensen met zo'n angst voor de tandarts dat er speciale angst tandartsen zijn. Dat zo'n angst tandarts narcose gebruikt om patiënten rustig te krijgen is waar maar dit is echt niet de standaard behandeling.

Nu noem ik even snel een paar andere angsten anders wordt deze pagina veel te lang. Het gaat erom dat je een indruk krijgt van de angsten waar je onder kunt lijden. Zo zijn er volwassenen en kinderen die bang zijn in het donker, die pleinvrees hebben, bang zijn voor kleine ruimtes of letterlijk onwel worden door presentatie angst.

Ja, en geloof het of niet maar er zijn volksstammen die rij-angst hebben. Die gaan voor geen goud achter het stuur zitten. Tenslotte noemen we nog even de mensen die angst voor overgeven hebben. Niet alleen voor hun eigen overgeven maar ook voor dat van anderen. 

Kinderen hebben natuurlijk hun specifieke angsten. Sommige zijn bang om contacten te leggen en hebben helemaal geen vriendjes. Er zijn kinderen met een "bang in het donker fobie" en die daarom niet durven slapen. Ja er zijn zelfs kinderen die niet durven te praten.

angst overwinnen

Angst overwinnen met hypnotherapie

Uit al die angsten spreekt een grote psychische nood. Dat is wel duidelijk. Ook duidelijk is dat er wat aan moet worden gedaan want angst is een slechte raadgever. Maar wat doe je er dan aan?

Je kunt natuurlijk je angst overwinnen met medicijnen tegen stress en angst. Tienduizenden, zo niet honderdduizenden proberen dit iedere dag. Helaas meestal zonder uitzicht op die dag waarop hun angst overwonnen is.

Zoals gezegd er komen erg veel mensen en kinderen bij ons met angst. Soms voelen we ons daarom alleen maar angst therapeut. Klinkt misschien een beetje somber, maar niets is minder waar. Mensen zover te krijgen dat ze hun angst loslaten is elke keer weer een prachtige ervaring.

Het zal je niet verbazen dat we hypnotherapie toepassen bij de behandeling van angsten. Onder hypnose legt de cliënt contact met het onbewuste waar meestal de angst is ontstaan. En in dat onbewuste lost de cliënt onder onze begeleiding ook de angst op.  Je zou zomaar kunnen zeggen: "Hypnose therapie is een natuurlijk middel tegen stress en angst" of "Hypnotherapie werkt veel beter dan antidepressiva tegen angst".

Weg met Angst

Wil jij ook van je angst af? Wil je een zorgeloos leven zonder stress en slaapproblemen? Wil je eindelijk eens af van die spanning in je lichaam en die eeuwige nekpijn? Heb je er genoeg van om voortdurend buikklachten te hebben als gevolg van die gespannenheid in je lijf?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op om samen te bespreken hoe jij het beste geholpen kan worden. Bevrijd jezelf in een paar sessie van je angst en begin weer te genieten van het leven zoals veel volwassenen en kinderen die we al hebben kunnen helpen.

 Kristie 

 28 jaar 

Vorige week had ik nog een presentatie bij mijn vorige stagebedrijf en deze liep erg goed. Ik merk nog steeds het resultaat van onze sessies en ben helemaal blij!

 Wietske 

 24 jaar 

Het resultaat lijkt echt telkens beter te worden. Die blokkade die ik eerst ervoer door de combinatie van drukte en praten lijkt bijna verdwenen en ik ben er vooral ook veel relaxter onder. Dit terwijl de drukte/stress deze dagen juist even hoogtij ‘viert’.

 Kristie 

 28 jaar 

Vorige week had ik nog een presentatie bij mijn vorige stagebedrijf en deze liep erg goed. Ik merk nog steeds het resultaat van onze sessies en ben helemaal blij!

 Wietske 

 24 jaar 

Het resultaat lijkt echt telkens beter te worden. Die blokkade die ik eerst ervoer door de combinatie van drukte en praten lijkt bijna verdwenen en ik ben er vooral ook veel relaxter onder. Dit terwijl de drukte deze dagen juist even hoogtij ‘viert’.


>