Ik Leer Leren
  • Home
  • /
  • Ik ben zo moe in mijn hoofd; Tips
piekeren en chaos maken je hoofd moe hoofmanager.nl

Je kunt denken dat het onlogisch is dat je moe bent in je hoofd en dat je je niet moet aanstellen, maar daarmee zit je vooral jezelf in de weg. Of je nu 16 of 55 jaar bent, je kunt door omstandigheden in je leven last krijgen van vermoeidheid in je hoofd.

Of misschien zelfs dat je probleem te klein is om op te laten lossen. Je vindt jezelf misschien een aansteller vanwege je angst voor honden of om auto te rijden, maar het is toch ontzettend jammer als dit zo’n impact op je leven heeft. En dat je angstig wordt voor de toekomst of dat je bepaalde gebeurtenissen maar lastig van je af kunt zetten.

De één krijgt hier gewoon eerder mee te maken dan de ander. Het is vooral van belang om dit zelf te erkennen en om op zoek te gaan naar een oplossing. Er zijn zelfs mensen, zoals coaches en therapeuten, die je hiermee kunnen helpen.

Wat doe je dan om weer uit te rusten in je hoofd?

Waarmee kunnen die mensen je dan helpen, vraag je je misschien af? Er zijn een aantal technieken beschikbaar om uit te rusten in je hoofd zoals hypnose, meditatie en het toepassen van de MatriXmethode. Voor een aantal van deze technieken heb je een coach of therapeut nodig om deze toe te passen, zodat je de vermoeidheid uit je hoofd verjaagd.

MatriXmethode om vermoeidheid uit je hoofd te halen

De MatriXmethode is een methode waarbij je met behulp van een coach leert om te gaan met de vermoeidheid in je hoofd, zodat je juist weer energie krijgt van je hoofd. In deze methode word je juist niet belast met de oorzaak van het probleem, de focus ligt op de oplossing

In plaats van rationeel naar het probleem te kijken ga je met deze methode dieper in op hoe je het probleem beleeft. Bepaalde dingen kunnen bijvoorbeeld de gedachtes in je hoofd triggeren zoals geuren, beelden of hoe iets voelt. Je beleeft dan wat je vermoeid maakt in je hoofd.

De coach gaat je helpen om je gedachtes en je beleving naar het hier en nu te halen. Oké, dat was toen niet leuk en oké je toekomstgedachte is niet leuk, maar wat beleef je nu eigenlijk? Door die focus te verleggen kun je al veel meer rust in je hoofd krijgen.

Maar dat is niet het enige, je gaat met de MatriXmethode veel meer doen dan alleen checken hoe je je nu voelt. Door middel van visualisaties en andere zaken ga je het gevoel ook vernietigen, waardoor je er later geen last meer van hebt; het is dan immers vernietigd.

Heb je juist meer last van een beeld of geluid? Dan ga je daar wat mee doen. De coach, zoals wij, helpt je hiermee.

Meditatie om vermoeidheid uit je hoofd te halen

Mediteren kan ook helpen om tijdelijk de vermoeiende gedachten uit je hoofd te halen. Dit is echter een techniek die veel oefening vraagt en die de eerste keer vaak niet gelijk lukt, wat weer voor extra frustratie kan zorgen. Maar de aanhouder wint.

Mediteren kan op allerlei manieren. Je kunt liggen, zitten en je ogen sluiten om je te focussen op niets. Om gedachten die komen weer te laten gaan.

Een leuk trucje is om te tellen en de cijfers voor je te zien en je dan te focussen op de plek tussen de cijfers.

Vind je dit lastig? Dan kun je ook een bewegende vorm van meditatie uitvoeren, namelijk yoga. Dan moet  je je namelijk wel focussen op je lichaam en het houden van je evenwicht en daardoor ben je even afgeleid van de vermoeiende zaken in je hoofd 

yoga en meditatie goed voor een ontspannen hoofd hoofdmanager.nl

Hypnose wordt gebruik voor allerlei problemen, ook voor angsten die te maken kunnen hebben met vermoeidheid in je hoofd. Daarbij maakt je leeftijd niet uit voor hypnose, want of je nu een kind bent of hoogbejaard, het is een techniek die altijd te gebruiken is. 

Heb je meer hulp nodig dan deze tips of wil je dat iemand je helpt met bijvoorbeeld de MatriXmethode? Neem dan contact met ons op.

Groetjes,

 

Anneke en Anne-Marieke Dusseljee


Vertel je vrienden over ons


Blijf geïnformeerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

>