Ik Leer Leren
  • Home
  • /
  • Hypnotherapie

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een van de oudste vormen van psychotherapie en tegenwoordig ook een van de snelst groeiende.

Het is een therapie die gebruikt maakt van hypnose, ook wel trance genoemd. Trance geeft je de mogelijkheid om het bewuste denken los te laten en in contact te komen met je onbewuste.

Het gevoel van trance is goed te vergelijken met dagdromen. Het is een staat van diepe ontspanning en naar binnen gerichte aandacht. We kennen het allemaal vanuit het dagelijks leven. Je hebt vast wel eens een moment gehad dat je zo verdiept was in een boek of een film dat je alles om je heen even vergeten was. Of dat je in de auto ergens naartoe rijdt en dat je opeens merkt dat je er al bent. Je was in gedachten verzonken en onbewust op de juiste plek terecht gekomen. Je was op dat moment in trance, is dat niet bijzonder?

In hypnose maak je gemakkelijk contact met de diepere lagen van je onbewuste, terwijl je gewoon controle blijft houden over je eigen doen en laten. Je blijft er dus gewoon bij. Sterker nog, je leert meer controle te krijgen over je eigen gedachten en gevoelens. Hypnose geeft jou de controle terug.

In de hypnotherapie zijn talrijke methoden en technieken te integreren en dat maakt het juist zo krachtig. Het mooiste van het werken met hypnose is dat de oplossing van het probleem altijd door jezelf gevonden wordt. Wij geven je een kader waarbinnen jij je eigen weg kunt vinden.

Gratis Mp3 downloads hoofdmanager.nl

Hypnose ervaren?

Wil je ervaren hoe hypnose werkt? Vraag dan een van onze hypnose Mp3’s aan. Vul je voornaam en je e-mailadres in en je ontvangt de Mp3 zo snel mogelijk in je e-mailbox.

In veel gevallen ervaar je dan al direct veranderingen en dat is super!  Ervaar je weinig of geen verandering? Dan ligt je probleem waarschijnlijk in een diepere laag van je onderbewuste. In dat geval kunnen we beter samen aan de slag gaan.

Vaak gestelde vragen over hypnose

Raak ik de controle kwijt?

Nee, juist niet. Hypnose is een staat van krachtige focus. Net zoals je bijvoorbeeld helemaal op kunt gaan in een boek en dan opeens merkt dat je de tijd vergeten bent. Door je probleem op te lossen krijg je juist weer meer controle over je leven.

Ga ik straks gekke dingen doen, zoals in een show?

Nee, ook dat niet. Dat hoort bij show hypnose. Dat is een andere tak van hypnose. Wij zijn hypnotherapeuten en begeleiden jou in het oplossen van je probleem.

Kom ik altijd weer UIT hypnose?

Je komt altijd weer uit hypnose. Net zoals je ook altijd uit een dagdroom moment komt. Na de sessie drinken we nog wat en hebben we nog een nagesprek. Daarna kun je prima weer naar huis rijden.

Kan ik wel IN hypnose?

Iedereen kan in feite in hypnose. Je kunt je brein leren om in trance te gaan en daar steeds beter in te worden. De diepte van hypnose kan van persoon tot persoon verschillen en dat is oké.

Lossen jullie mijn probleem op?

Helaas zijn we geen Harry Potter en hebben we geen toverstaf om je probleem op te lossen. We begeleiden je met alles wat wij in huis hebben zodat je zelf tot de oplossing komt van jouw probleem op jouw manier. Wij zetten ons voor 100% in en dat verwachten we van jou ook.


Tot slot: we hypnotiseren onszelf vaker dan je denkt.

Door onszelf steeds namen te geven, beperkingen op te leggen en angsten aan te praten, geven wij ons zelf vaak negatieve suggesties en hierdoor een negatief gevoel. Hierdoor verandert een nare gewoonte, als je die maar lang genoeg toepast, in een overtuiging en ga je krijgen waar je om vraagt.

Daarom geef ik je in hypnose zoveel mogelijk positieve suggesties die je ondersteunen om je beter te voelen.

Stel je eens voor wat er zou gebeuren als je jezelf dagelijks andere suggesties geeft dan je nu doet?

  • je bent niet meer bang voor iets waarvoor je voorheen bang was
  • je hebt meer zelfvertrouwen
  • je bent kalm en relaxed
  •  je hebt de kracht en het vermogen om je gelukkig of verdrietig te voelen, om angstig te zijn of vol zelfvertrouwen, gezond of ziek.

Vertel je vrienden over ons


Blijf geïnformeerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

>