Anneke Dusseljee

Volwassenen

doelgroep volwassenen hoofdmanager.nl

Hypnotherapie voor volwassenen is bij de meesten van hen niet bekend als behandelmethode. En daar onbekend vaak onbemind maakt is het misschien goed om de informatie op deze pagina even door te lezen. Meer informatie over wat hypnotherapie nu eigenlijk is, vind je hier.

Zorgen over Problemen

Als volwassenen iets goed kunnen dan is het wel "zich zorgen maken". En dat leidt niet zelden tot stress: "De sluipmoordenaar onder volwassenen". Elke dag een portie stress, omdat je je zoveel zorgen maakt, werkt als een elastiek dat opgerekt wordt. Er komt onherroepelijk een moment waarop het elastiek knapt. Bij mensen vertaal je dat naar bijvoorbeeld een hartaanval. 

Voor het zover is krijgen we echter genoeg signalen van ons lichaam. Denk maar aan slapeloze nachten, regelmatige ruzies, minder zin in seks, overgewicht of lichamelijke klachten zoals buikpijn.

Opvallend is dat vaak, - niet altijd -, de oorzaak van het probleem onbekend is. Ga maar na: waarom lukt het jou niet om af te vallen en een ander wel? Hoe komt het nu dat juist jij een burnout krijgt en niet je collega die hetzelfde werk doet? Waarom durf je niet te vliegen of auto te rijden terwijl miljoenen dat iedere dag doen zonder erbij na te denken? Waarom lopen relaties stuk terwijl er toch ook zoveel mensen gelukkig zijn met elkaar? Hoe komt het dat je al weken niet goed slaapt en je je partner bijna niet wakker kunt branden?

Hypnotherapie voor Volwassenen

hypnotherapie voor volwassenen hoofdmanager.nl

Blokkades

Inderdaad, problemen te over waar je als volwassenen zorgen over kunt maken. Problemen, waar je soms niet zo snel een oplossing voor hebt. Bijvoorbeeld omdat het een oud probleem is dat al die jaren ongemerkt in je onderbewustzijn heeft gesluimerd en nu meer en meer je gedachten op een negatieve manier aan het bepalen is. Je zou dit graag willen oplossen, maar je weet niet hoe. Je ervaart ergens een blokkade of je komt in een vicieuze cirkel.

onbewuste

Dat heeft alles met je onderbewustzijn te maken. Een deel van je hersenen met de 3 S-en: sterk, sluw en slim. Een gedeelte dat 90% van ons gedrag aanstuurt. Ga maar eens na hoeveel dingen je automatisch doet. Niet alleen handelingen als fietsen, autorijden en eten maar ook de manier waarop we op anderen reageren. Misschien heb je bijvoorbeeld wel eens gezegd: "Oeps, dat zei ik zonder erbij na te denken." Je kunt je voorstellen, dat hieruit weer nieuwe problemen kunnen ontstaan waar je je dan ook weer zorgen over kunt maken. Hieronder vind je slechts een paar voorbeelden hiervan:

 • Slapen gaat slecht hoewel je moe bent
 • Je voelt je down en depressief
 • Weinig zelfvertrouwen
 • Je ervaart angsten bij bepaalde handelingen zoals autorijden en vliegen
 • Je durft niet met de lift
 • hypnotherapie voor volwassenen hoofdmanager.nl

  Voor je het weet heb je een probleem "aan je broek hangen" waarover je zulke grote zorgen maakt dat je aan jezelf begint te twijfelen. En als dat negatieve zelfbeeld zich eenmaal heeft genesteld in je brein dan komen, zonder dat je het merkt, vanzelf de vragen naar boven die dat gebrek aan zelfvertrouwen versterken. "Ben ik wel goed genoeg?", "Kan ik die nieuwe baan wel aan?", "Ben ik wel een goede ouder?" of "Vinden de mensen me eigenlijk wel aardig?"

  Gelukkig kunnen we met hypnotherapie direct contact maken met de diepere lagen van ons onderbewustzijn. Zo kunnen we "de boel daar eens mooi opruimen" doordat we in hypnose een duidelijk inzicht krijgen in de oorzaak van het probleem dat je zo belemmert in je dagelijks functioneren. Opeens wordt je onbestemd gevoel van ongelukkig zijn een concreet probleem dat op te lossen is. Velen gingen je in onze praktijk al voor. Mensen die met zorgen binnenkwamen en na een paar sessies hun blije leven weer hadden teruggekregen. Als het bij hen mogelijk is geweest, dan kan het ook bij jou.

  Wil jij ook?

 • Lekker in je vel zitten?
 • Je daadkrachtig en energiek voelen?
 • Vol zelfvertrouwen en gelukkig zijn?
 • Jezelf verlossen van blokkades?
 • Genieten van een heerlijke nachtrust?


 • >